RSS

A legjobb... rovat 1. rész

írta: argo001 ; 2010.09.10. 22:16

Mindenekelőtt egy vallomással tartozom: sajnos, még nem állok teljesen jól a Fable videóval, ennek az az oka, hogy elkezdődött újra a szeptemberi baromság, és sajnos semmi időm. Igyekszem szeptemberben elkészíteni, azért arra számíthattok, hogy a hónapban meglesz. Simán!

És akkor most lássuk az új rovatot. A mai nap két, általatok feltett "kérdésre" fogok válaszolni...

A legjobb fantasy RPG: Régebben elég sokáig gondolkodtam volna ezen, ma számomra elég könnyű erre válaszolni. A kezdetekkor még kissé szkeptikus voltam eme munkával szemben, de ahogy telt az idő, úgy változott meg a véleményem. Kétségtelen, hogy a World of Warcraftban fellelhető tartalom mennyiségére és minőségére egyaránt nem lehet panasz - a véget nem érő háború a Szövetség, vagy épp a Horda oldalán egy új életet kínál. Egyetlen hibája a már-már túlságosan intenzív játékmenet miatt esetlegesen fellépő szociális igények csökkenése. És hogy én miért tartom a legjobbnak? Még egyetlen játékban sem láttam ilyen kidolgozott játékmenetet, és ennyi ötletesen megalkotott feature-t.

A legjobb TPS: A Grand Theft Auto trilógia. És innen bármi, mindegyik részt másért szeretek. A GTA3 életem első GTA-ja volt, a szabadságérzet teljesen megfogott. A Vice City a 80-as évek érzésével és Miami-jával köszön vissza, ami hangulatát tekintve a világ legjobb munkája. A San Andreas hihetetlen komplexségével veszi le az embereket a lábáról, az ezernyi mellékküldetés, és az óriási bejárható terület mindenképp a klasszikusok közé emeli. És hogy én miért tartom a legjobbnak? A sorozat maga hatalmas áttörést hajtott végre az "újkori" számítógépes játékok világában. Tetszik, nem tetszik, el kell ismerni, hogy amit a GTA teremtett, az nagyjából olyasmi, mint a Tarantino-filmek. Trágár, kíméletlen, de van bennük valami brutálisan jó...

3 hozzászólás :

A bejegyzés trackback címe:

https://bestpcgames.blog.hu/api/trackback/id/tr892287329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arannti 2010.09.11. 09:45:13

A WOW az MMORPG nem RPG.

argo001 2010.09.11. 12:30:34

@arannti: Attól, hogy valami online környezetben játszódik, vagy nem, még lehet fantasy rpg. És te azt írtad, "a legjobb fantasy rpg", ennek pedig a World of Warcraft eleget tesz.

nikohun (törölt) 2010.09.17. 13:11:47

Sztem se a WoW a legjobb inkább helyette a CABAL (Online):)
süti beállítások módosítása