RSS

Próba cseresznye 6. rész: A keresztapa

írta: argo001 ; 2011.04.07. 21:05

Az a zsenialitás, amelyet az elmúlt évezredben a filmvásznon megláthattunk, kihagyhatatlan, pótolhatatlan, jeles alkotás. Erről a filmről készült játék a 2006-os évben. Én pedig nemrég szereztem be, és elkezdtem vele játszani...

A film

Azok, akik nem ismernék, feltétlen nézzék meg, mert egy nagyon jó film. Olyan zseniális színészek játszottak benne, mint Marlon Brando (Don Corleone), aki sajnos már nincs köztünk, Al Pacino (Michael Corleone), James Caan (Sonny) és még sokan mások. Engem a film hangulata fogott meg leginkább, és kíváncsi voltam, képesek voltak-e az EA programozói átültetni ezt a hangulatot egy számítógépes játékba.

A játék

A válasz egyértelműen igen. Bár még csak a játék közepénél tartok (ahogy elnézem a szabadidőmet, nem is nagyon lesz lehetőségem előrébb jutni egyhamar), sikerült egy szilárd képet alkotnom a program egészéről. Természetesen a film történetéhez képest van egy-két apró eltérés (például egy - a kezdetekkor - névtelen figurát alakítunk), ám sok ismerős jelenet visszaköszön (amikor a Dont lelövik, vagy a híres lófejes jelenet). Ráadásul, több, a filmben fantasztikus jelenetben nekünk, a játék főszereplőjének kell segédkeznie, ami egy fantasztikus érzést ad a Keresztapa-kultusznak.

A készítők remekül eltalálták a hangulatot! New York utcái mintha a filmből köszöntek volna rám, bár, meg kell jegyezni, több problémába is ütköztem. Először is, a forgalom gyakran fog gondot okozni nekünk, mert a derék AI gyakran csinál buta, értelmetlen dolgokat (például hirtelen befékez előttünk). Több városrész is van a játékban, ám sajnos néhány ezek közül eléggé egyformán néz ki (hála istennek, ezt kompenzálja a sok, aprólékosan kidolgozott terület). Alaposan megdobja a játék hangulatát az ismerős dallamok megjelenése - a játék alatt folyamatosan szólnak a film híres zenéi.

A küldetések - ahogy említettem, néhányat a filmből importáltak - változatosra sikeredtek, és, ami fontos, motivált a további játékra. Mellékküldetésként pedig boltokat "vásárolhatunk" meg, konkrétabban a tulajdonosokat, eladókat fenyegethetjük meg, hogy aztán védelmi pénzt fizessenek nekünk. A fenyegetés több fokozatú, és persze habitus válogatja: van, akinél elég a puszta szó, van, akinek golyót kell röpíteni a térdkalácsába. Itt kell megemlíteni a harcrendszert is, amely kezelhetőre, ugyanakkor látványosra sikeredett.

Konklúzió: Mindkettőt akarom!

Ha még nem láttad a filmet, de megvan a játék, akkor nézd meg a filmet! Ha már láttad a filmet, de még nem próbáltad ki a játékot, akkor próbáld ki a játékot! Ha mindkét remek alkotás kimaradt eddig az életedből, pótold!

szólj hozzá :

A bejegyzés trackback címe:

https://bestpcgames.blog.hu/api/trackback/id/tr342808112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása